среда, 13 января 2016 г.




        З 15.02.2016 р. по 19.02.2016 р. в школі проходив тиждень психології     
 ( Сімакова Н.П.). Учні 1-4 класів прийняли участь в акції «Дерево бажань», де мали змогу розмістити свої побажання на цьому дереві, виставці малюнків «Щастя – це…». Учні 5-11 класів взяли участь в запропонованих заходах: акція «Мудрі повчання» , де  учні вибирають з чарівної скриньки мудре повчання великих вчених, яке в подальшому обов’язково знадобиться та буде  повчальним для нього; гра  «Слідопит»,  «Коло Цінностей»  з  учнями 11 класів, акція «Пожирач неприємностей».



4 лютого 2016 року в Берестівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар на тему: «Педагогічна вітальня».
Під час цього семінару ми провели релаксаційну вправу «Водоспад». Всі вчителі мали змогу зняти психоемоційне напруження та відпочити.





.

Конфлікти –  це норма життя.
 Коли вам здається, що у вашому житті немає
конфліктів, перевірте, чи є у вас пульс.» Ч. Ліксон




12 січня 2016 року у  школі відбувся психолого-педагогічний семінар для вчителів на тему: «Непередбачувана ситуація в педагогічній взаємодії», який підготувала і провела практичний психолог Сімакова Н.П. Метою даного заходу було ознайомити педагогів з теорією конфлікту; опрацювати прийоми ведення конфлікту та шляхи виходу з нього.
Семінар складався з теоретичної та практичної частин. Під час теоретичної частини були розглянуті питання щодо виникнення конфліктів, їх види та типи. На практичній частини  здійснювалося розв’язування психологічних задач та вправ , серед яких були: вправа «Лінія вибору», де вчителі мали змогу показати своє ставлення до конфлікту; гра-розминка «Емоції по колу», де педагоги за допомогою міміки показували свої емоції;   

 Наприкінці семінару була проведена діагностики педагогів на визначення стилю поведінки в конфліктній ситуації  та надані рекомендації  щодо правил поведінки , які допомагають не провокувати конфлікти.